Succesvolle Titleist Monday Tour voor Gaasterland pro Rob Oosting

Op zondagmiddag 13 mei, na het geven van jeugd lessen, gaat Rob Oosting, pro van Golfclub Gaasterland, nog trainen. De drives lopen goed, en ook het korte werk ziet er goed uit. Nog een paar kleine aanpassingen en dan is Rob klaar voor de wedstrijd van maandag 14 mei op Golfclub Naarderbos.

Golfbaan Naarderbos

Golfvereniging Naarderbos is als golfvereniging aangesloten bij de NGV en maakt gebruik van de prachtige faciliteiten van Golfbaan Naarderbos en in het bijzonder de schitterende Championship Course. De hoogteverschillen, de waterpartijen en het linkse karakter maakt Golfbaan Naarderbos een uitdagende en veelzijdige golfbaan.

De wedstrijddag

Maandag 14 mei, met als starttijd 14:50 uur. Samen met caddy Peter Wijbenga, die tevens chauffeur is van Rob, rijden ze naar Golfbaan Naarderbos. Natuurlijk moet er goed worden ingeslagen en worden geput om gevoel te krijgen bij de snelheid van de greens. Maar het is warm deze dag. Daarom besluit Rob om niet heel veel ballen in te slaan. Rob heeft meer voorkeur voor 12graden dan 25 graden Celsius, maar dat heb je niet voor het uitkiezen.

De wedstrijd

Net als alle golfers voelt Rob op de eerste tee wat spanning. Maar ook de hitte speelt een rol. Eigenlijk is het te warm. De eerste 9 holes zijn erg constant, maar niet alle goede schoten worden beloond door Rob. Er zijn kansen op birdie, maar Rob moet wachten tot op hole 8 de eerste birdie valt.

De tweede ronde krijgt Rob, net als anderen in de wedstrijd, last van het warme weer. Hij bewaart de rust en blijft aanvallen spelen. Toch gaat het op hole 18 niet helemaal goed. Net als op hole 7 gaat de bal, na een goede afslag door een verkeerde bounce het water in. Na de strafslag wordt de hole nog netjes uitgespeeld.

Weer een leerzame wedstrijd en met de goede adviezen van caddy Peter kan Rob terug kijken op een prima wedstrijd in de Titleist Monday Tour. Met 76 slagen wordt Rob derde in een sterk deelnemersveld.

Binnenkort op naar een nieuwe wedstrijd. Door het spelen van wedstrijden en de wedstrijd druk te ondergaan, ervaart Rob zelf ook wat u als speler beleeft in de wedstrijden. Deze ervaringen deelt Rob tijdens de lessen, uiteraard passend bij ieder gewenst speelniveau. Want de basis is plezier in het golf voor iedereen.