Rob Oosting wint Titleist Monday Tour

Op maandag 4 maart heeft pro Rob Oosting onder winderige omstandigheden de Titleist Monday Tour van de PGA gewonnen. Op Golfbaan de Keppelse bij Doesburg, Achterhoek, onder Zutphen was de ronde in par meer dan voldoende om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Op de Monday Tour behaalde Rob Oosting zo de eerste overwinning. Vergezeld van caddie Peter Wijbenga speelde Rob een steady ronde met maar liefst 4 birdies, 12 parren, een bogey en een double bogey.

Winderige omstandigheden

Op weg naar Doesburg was er sprake van veel regen en harde wind. Bovendien was het koud. Na aankomst hield het op met regenen, maar de wind is niet gaan liggen. Bij tijden vlaagde de wind enorm, dus het was zaak om hier rekening mee te houden in de baan. Rob werd ingedeeld met spelers die nu de B-opleiding volgen. Dat de omstandigheden moeilijk waren bleek ook wel uit de resultaten van een enkele speler die met bijna 100 slagen binnen kwam.

Voorbereiding

Tijdens de voorbereiding voelden Rob en Peter al veel zelfvertrouwen, vergezeld van een gezonde spanning. Inmiddels hebben Rob en zijn caddie Peter al veel wedstrijden samen gespeeld en voelt Peter goed aan hoe Rob zijn spel het liefste speelt. Het was zaak om op de juiste wijze gebruik te maken van de wind. Naast de wind waren de baan omstandigheden niet helemaal ideaal. De greens van de eerste 9 holes waren geprikt, de greens van de tweede 9 beter waren beter. Er werd wel afgeslagen van wintertees (geel), waar het niet makkelijker van werd.

De baan in

Na de goede voorbereiding was het tijd om de wedstrijd te beginnen. Er was niet een specifiek game plan omdat per hole moest worden bekeken wat de wind deed. Peter had op de driving range al gezien dat Rob zich goed voelde en dat bleek ook in de baan. Rob sloeg stabiele drives met een score van boven de 80% op de fairways. Hij startte hole 1 met een par in 5, om op hole 2 gelijk een birdie te maken (par 4). Alhoewel dat vertrouwen geeft, volgde een bogey op hole 3 (par 3).

Maar Rob herpakte zich en er volgden 3 parren en wederom een birdie. Op hole 8 weer en par en toen volgde hole 9. Wat leek op een haalbare par eindigde in mineur. Rob kwam met een 3 put met een double bogey van de green van hole 9 helaas, gevolgd door een bogey op hole 10.

Vol vertrouwen

Maar het was Rob zijn dag. Want op hole 11 en 12 volgden wederom mooie parren, gevolgd door een birdie op hole 13 (par 3) en daarna maar liefst 4 parren op rij. Op hole 18, par 5, vol tegen de wind in, gaf caddie Peter aan Rob zijn driver. Gewaagd maar de afslag was uitstekend. Door de mooie ligging zou de green met de tweede slag met driver haalbaar kunnen zijn voor Rob. De green was wel goed bewaakt door bunkers, maar bij Rob en Peter was er twijfel over de rol. Zo volgde de keuze voor safe en met een rustige ijzer 5 en daarna ijzer 7 lag Rob net buiten de moeilijke green in een lastige ligging. Het was nu zaak om het hoofd koel te houden en te gaan voor de green, want enerzijds belangrijk, maar anderzijds ook putbaar. Na een weloverwogen voorbereiding volgde een geweldige chip in voor birdie en met 1 slag over volgde ende eerste winst voor Rob op de Monday Tour.

Deze overwinning smaakt uiteraard naar meer en Rob Oosting zal met zijn caddie Peter Wijbenga nog aan diverse wedstrijden deelnemen.