Rob Oosting speelt uitstekend Lauswolt Open

Rob Oosting, PGA pro van Golfclub Gaasterland was op uitnodiging als PRO aanwezig op het Lauswolt Open dat is gehouden op zaterdag en zondag 25 en 26 mei. Op vrijdag speelde Rob de PRO AM met de sponsoren van het toernooi. De baan is bekend voor Rob en samen met vaste caddy Peter Wijbenga speelde Rob vrijdag een gedegen PRO AM. Met liefst 3 birdies en een eagle een mooie ronde.

Vanaf zaterdag 25 mei waren de messen geslepen door de heren. Nederlandse top-amateurs (heren) en Nederlandse professionals (heren) spelen tegen elkaar in een tweedaags, 36-holes open strokeplay toernooi. Amateurs en professionals kunnen punten verdienen voor de NGF ranking en de PGA ranglijst. Ook bij het heren toernooi is er buiten de individuele prijzen ook een teamaspect. De beste 10 scores per dag van de amateurs tegen de beste 10 scores van de pro's bepalen wie de teameditie winnen.

Bij Rob zat er op zaterdag in het begin wat wedstrijdspanning in. Het duurde even voor Rob goed in de wedstrijd zat, ondanks dat op vrijdag een relaxed rondje was gelopen. Na wat bogeys begonnen de parren weer te vallen met een enkele birdie, met prima weersomstandigheden. De zaterdag werd afgesloten met een BBQ voor alle deelnemers.

Op zondag gaf Rob de goede swing letterlijk een goed vervolg. Weer vielen diverse birdies en parren, afgewisseld met een bogey. Daarmee eindigde Rob 6 boven de baan na de 36 holes strokeplay wedstrijd en is Rob terug te vinden op een keurige 25ste plek van de 116 deelnemers. Voor alle top-amateurs en Nederlandse professionals was het een door Lauswolt perfect georganiseerd toernooi op hoogstaand niveau. De greenkeepers hadden de baan uitstekend geprepareerd en daardoor lag de baan er erg goed bij met uitdagend snelle greens. Ook de sfeer tussen de flight genoten was perfect. Mede door het uitstekend begeleiden van vaste caddy Peter Wijbenga kon Rob een goed toernooi spelen. Uiteraard gaat Rob zijn dank dan ook uit naar de toernooileiding en Peter.