Pro Rob Oosting op Lauswolt Open

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei is het Lauswolt Open weer gespeeld. Een uitstekend georganiseerd toernooi waar onze pro Rob Oosting ook weer in het strijdperk is getreden. Op de zonovergoten 18 holes baan van Golfclub Lauswolt, waar het soms te warm was, had een bijzonder sterk deelnemersveld zich aangemeld. Maar liefst 46 Nederlandse professionals (heren), waaronder Inder van Weerelt, Ralph Miller en Xavier Ruiz Fonhof (speelde ook op de Europese Tour) en 146 Nederlandse top-amateurs (heren) hadden zich ingeschreven voor dit tweedaagse 36-holes open strokeplay toernooi.

Amateurs en professionals kunnen punten verdienen voor de NGF-ranking en de PGA-ranglijst. Het unieke aan deze wedstrijd is dat er buiten de individuele prijzen ook een teamaspect meespeelt. De beste 10 scores per dag van de amateurs tegen de beste 10 scores van de pro's bepalen wie de teamtrofee winnen.

Golfbaan Lauswolt is ook mooi om op te spelen. Op de relatief smalle fairway wacht de altijd intimiderende eerste afslag. Net als op Golfclub Gaasterland wel de weldadig rustige sfeer van het Friese landschap. Op dit door Golfclub Lauswolt uitstekend georganiseerde toernooi was het uitdagend om de concentratie te behouden met die warmte. De vaste caddie van Rob, Peter Wijbenga, slaagde erin om Rob bij de les te houden. Op zaterdag een uitstekende ronde van 77, op zondag waren iets meer slagen nodig. Daarbij raakte de schouder geïrriteerd en viel het niet mee om voor in het veld te blijven.

Al met al weer een leerzaam toernooi in een sterk deelnemersveld.