Corona-protocol

Coronaprotocol per 10 juli 2021

Per 10 juli zijn de coronamaatregelen tijdelijk weer aangepast tot en met 13 augustus. Wij rekenen op u voor het naleven van de volgende basisregels:

Nieuwe maatregelen per 10 juli 2021

1. Sportlocaties mogen 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruiken.
  2. De starttijden blijven voorlopig staan op 8 minuten.
  3. Men kan max 2 keer een starttijd boeken voor 9 holes.
  4. Mondkapje is niet meer verplicht.
  5. Een vaste zitplaats bij de horeca is nog steeds verplicht op 1,5 meter.
  6. Het restaurant en clubhuis sluiten om 21.00 uur.

Golfregels voor leden van Golfclub Gaasterland

1. Reserveer te allen tijde vooraf een starttijd voor een ronde.
  2. Wees 10 minuten voor uw starttijd aanwezig op hole 1
  3. Start met de ronde op de gereserveerde starttijd (niet eerder) en houd afstand ten opzichte van de voorgaande flight.
  4. Groepsvorming dient nog steeds te worden voorkomen.

Wedstrijden

1. Amateurwedstrijden zijn toegestaan, ook wedstrijden spelen tegen andere clubs.
  2. Wedstrijdkaarten kunnen opgehaald worden bij de wedstrijdleiding in de wedstrijdkamer.

Handicarts

1. Volgens de gangbare procedure kan een sleutel worden opgehaald en afgegeven bij de receptie.
  2. Indien 2 personen, niet behorende tot hetzelfde huishouden, gebruik maken van een handicart, dan blijft het dragen van een mondkapje in de handicart verplicht. Spelen mag zonder mondkapje.

Horeca
Bijna alle beperkingen voor de horeca zijn vervallen vanaf 10 juli. Dit geldt zowel voor binnen als buiten. En dus ook voor het terras. Er geldt nog een aantal voorwaarden:

1. Een vaste zitplaats aan een tafel is verplicht.
  2. Leden en bezoekers houden 1,5 m afstand van elkaar
  3. Registratie en gezondheidscheck zijn verplicht
  4. In alle eet- en drinkgelegenheden mag 100% van de capaciteit van 1,5 m afstand gebruikt worden. Dit geldt voor binnen en buiten.
  5. De beperkingen voor de openingstijden van horecagelegenheden vervallen. In verband met bezetting door vrijwilligers zal het restaurant en clubhuis tot maximaal 21.00 open zijn.

Receptie

1. De receptie is op alle dagen geopend van 9.00 – 17.00 uur
  2. Blijf wel achter de balie en het plexiglazen scherm

Het clubhuis

1. Alle ruimtes in het clubhuis zijn open. In binnenruimtes waar mensen geen vaste zitplaats hebben geldt een maximale capaciteit van 1 bezoeker per 5 vierkante meter. De mondkapjesplicht vervalt in binnenruimtes waar men 1,5 meter afstand kan bewaren.
  2. Vergaderen is mogelijk in locatie waar mensen een vaste zitplaats hebben.

Calamiteiten

1. Naast de marshal is er altijd een personeelslid of vrijwilliger aanwezig om handelend te kunnen optreden bij calamiteiten.
  2. Op alle dagen tot 17.00 uur is de receptie-medewerker aanwezig, bij afwezigheid van de marshal, aanspreekpunt voor calamiteiten.
  3. In weekenden en door de week zijn er tot 17.00 uur de mensen van de JPvdBent Stichting aanwezig en vanaf 17.00 uur een vrijwilliger(s).

Shop

1. De shop is geopend voor 1 persoon per 5 vierkante meter. Openingstijden idem als receptie.

Regels voor de individuele golfer:

1. Kom niet naar de golfclub als u of iemand bij u thuis een van de volgende klachten heeft: verkoudheid, niezen, loopneus, keelpijn, verhoging (vanaf 38 graden). En laat u dan vooral testen.
  2. Probeer zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te houden
  3. Vermijd fysiek contact met andere golfers en hun spullen
  4. Was en/of desinfecteer uw handen voor en na het golfen, minimaal 20 seconden.
  5. Volg aanwijzingen van personeel en marshals op.