Golfpro Rob Oosting tweede plaats op de Titleist Monday Tour Groene Ster

Begin oktober werd op Golfbaan De Groene Ster in Leeuwarden weer de prestigieuze Titleist Monday Tour gespeeld. Rob Oosting, onze Pro van Golfclub Gaasterland heeft daarbij een uitstekende indruk achter gelaten. Naast Rob deden onder meer uit Friesland mee Martin en Michael Wedema (De Groene Ster), Sjoerd Pol (GC Hildenberg) en de pro waar Rob mee samenwerkt uit de polder Michael Meerman (GC Emmeloord).

Rob speelde zoals gebruikelijk met caddy Peter Wijbenga. Peter zorgt er voor dat de beginners op Golfclub Gaasterland goed worden begeleid en dat er maandelijks wedstrijden zijn voor de beginners. Daarbij is vermeldenswaardig dat Peter een uitstekende voorbereiding had omdat hij tijdens de KLM Open de cut haalde met pro Euan Walker, die tijdens zijn eerste Tour deelname eindigde op plek 40.

Met beperkte wedstrijdvoorbereiding vanwege de geboorte van Rick en het drukke lesschema heeft Rob zich toch voor deze wedstrijd ingeschreven. Na de warming up gaf Rob bij Peter aan dat hij de ballen lekker raakte op de driving range. Dat geeft vertrouwen in de baan. Toch speelt ook bij Rob, wie herkent dat niet, bij de eerste holes de spanning een rol. Op hole 1 ging Rob van start met een keurige par, gevolgd door een birdie op par 3 de tweede hole door een uitstekende approach en een goede put. Daarna volgde een bogey op hole 3, nog niet helemaal lekker in het ritme. Op 4 kwam Rob weer sterk terug met wederom een birdie, gevolgd door bogey op 5. Vervolgens volgden parren op de holes 6 tot en met 14, met bogeys op 7 en 13. Op 15 had Rob nog even een mindere par 3 hole met een birdie en vervolgens sloot Rob af met 3 parren. Zo eindigde Rob de Titleist Monday Tour met 72 slagen, 1 boven de baan. Daarmee eindigde Rob na Evanildo Silva Dos Santos op een prachtige tweede plaats. Evanildo speelde eerder op de Tour en geldt als een belofte. De tweede plaats van Rob was een bekroning op hard werken, samen met caddy Peter Wijbenga.

Na de eerdere winst dit jaar, wederom uitstekende prestaties dus op de Titleist Monday Tour.