Golf en Corona

Wat geldt voor golf?

 Basisregels - Het kabinet doet een dringende oproep aan iedereen om zich aan de basisregels te houden (onder meer: thuisblijven bij klachten, anderhalve meter afstand houden en vaak de handen wassen).
 Vierballen - Vanaf 16 maart mogen er weer vier personen in één flight spelen. Golfers in een flight moeten wel onderling 1,5 meter afstand houden.  Starttijden - Het is belangrijk dat we er als golfbranche alles aan blijven doen om coronabesmettingen te voorkomen. Werk daarom zo veel mogelijk met starttijden zodat er doorstroming is en er geen groepsvorming ontstaat. Houd goed toezicht en stel een coronacoördinator aan. Golfclubs en -banen moeten zorg dragen voor eenrichtingsverkeer en 1,5 meter afstand tussen personen.
 Wedstrijden - Onderlinge clubwedstrijden mogen onder bepaalde voorwaarden doorgaan.
 Lessen - Bij golflessen mag een groepje uit maximaal vier personen bestaan, exclusief de pro. Voor personen tot 27 jaar geldt deze limiet van vier niet. Lees meer in de FAQ "Zijn lessen toegestaan?"
 Winkels - Niet-essentiële winkels -ook golfshops - mogen open voor winkelen op afspraak. Hiervoor gelden wel strenge voorwaarden.
 Clubhuizen - Publieke ruimtes moeten gesloten zijn met uitzondering van de receptie en de toiletten. Interne samenkomsten (bijvoorbeeld van vrijwilligers of medewerkers) zijn nog toegestaan, maar het advies is om dit alleen te organiseren als het noodzakelijk is. Bij voorkeur zijn er alleen digitale samenkomsten.
 Horeca - De sluiting van de horeca (ingegaan op 14 oktober) blijft van kracht. Commerciële horeca kan gewoon doorgaan met to go (een afhaalbalie)
 Avondklok - Houd bij alle activiteiten rekening met de avondklok, die om 22.00 uur ingaat
 Reisadvies - Het reisadvies (reis niet naar het buitenland, blijf in Nederland) is verlengd tot en met 15 mei.
 We adviseren nog steeds om de harken nog niet terug te leggen in de bunkers (zie ngf.nl/coronaregels). Door ons strikt te houden aan de richtlijnen laten we zien dat golf 100 procent '1,5 meter samenleving proof' is en voorkomen we dat mensen besmet raken met het coronavirus door de golfsport. Het is belangrijk om golf te blijven etaleren als de veiligste 1,5-meter sport die er is.