GVB voor kids
Golfclub Gaasterland op Leadingcourses.com

GVB en EGA voor kids

Bij Golfclub Gaasterland kun je als jeugd speler vanaf 10 jaar en ouder (vanaf groep 7) je EGA handicap behalen in 5 stappen! De EGA handicap is de officiële handicap van de European Golf Association.

Voor de jeugd tot 14 jaar is het behalen van EGA handicap in 5 stappen verdeeld. Bij elke stap hoort een te behalen taslabel. Hieronder zijn voor elk taslabel de vereisten opgenomen. Uiteindelijk is het doel dat kinderen zelfstandig, in een goed tempo, rekening houdend met de medespelers in de baan en met respect voor de baan, 9 of 18 holes kunnen golfen.

Via de stappen par, birdie, eagle en albatros vlieg je naar je EGA Handicap. Met je EGA handicap mag je op veel banen in Nederland spelen. Spelers jonger dan 14 jaar moeten wel begeleid worden door een volwassen speler met een EGA Handicap

Voor uitgebreide informatie kunt u het pdf downloaden: Naar EGA handicap het 5 stappenplan voor de jeugd (pdf)