EXPOSITIE IN ONS CLUBHUIS

Theo Wolfs schilderijen t/m 4 maart 2018

Theo Wolfs werd geboren in 1944 te Wolvega. Qua schilderen is hij een echte laatbloeier. Hoewel het zijn hele leven altijd wel heeft beheerst, stond het schilderen door zijn werk altijd op een laag pitje. Wel volgde hij een aantal cursussen bij Doet Boersma.

Na zijn pensionering kreeg hij het advies van Douwe Elias, indien hij het vak echt en op een behoorlijk tempo wilde leren de Klassieke Academie te Groningen moest volgen. Deze heeft hij gevolgd tussen 2009 – 2014 en succesvol afgerond. Hier heeft hij o.a les gehad van Mathijs Roling, Henk Helmantel, Jan van der Kooi en vele andere gerenommeerde schilders.

Daarnaast was er altijd naast de Academie de ondersteuning van Douwe Elias. ‘Ik werk iedere dag aan een schilderij en ben meestal bezig met meerdere werken tegelijk, waarbij ik sommige soms even weg zet’ aldus Theo. ‘Na het  ontbijt en de koffie begin ik, een dag niet geschilderd is voor mij een verloren dag’. Hij werkt voornamelijk in olieverf en een enkele keer in acryl.

Theo Wolfs heeft een zeer eigen stijl en handschrift ontwikkeld. Zijn onderwerpen zijn vrij klassiek, van landschappen (vooral het Wad), stadsgezichten, stillevens tot interieurs. Hierbij legt hij de nadruk op sfeer, kleurstellingen, compositie en ruimte. Zijn werken zijn met een losse krachtige toets geschilderd. Het geheel kan bij de kijker een gevoel van blijheid, vrijheid en rust oproepen.

Toen hij jaren geleden een aantal van zijn schilderijen kwam laten inlijsten in de lijstenmakerij van Galerie Bax Kunst viel de kwaliteit zijn werk direct op. Al snel werden afspraken gemaakt om zijn werk in de galerie te presenteren. Dit is de derde solo expositie van Theo bij Bax Kunst in Sneek en
ondertussen heeft hij succesvol geëxposeerd in diverse galeries in Nederland en België.